8 november 2016 / JOOS CONNECT
VEEEW

Augmented Reality
verbindt offline en online

VEEEW luidt nieuw communicatietijdperk in

 

In september 2014 zette de marketingdivisie van Group Joos de eerste stappen om app-toepassingen te ontwikkelen op basis van Augmented Reality. Tom Dieltiens stond mee aan de wieg van deze ontwikkeling. “Er werd een nieuwe merknaam en specifiek logo ontwikkeld: de start van VEEEW, een woordspeling op / en uitgesproken zoals het Engelse View, was een feit. In een tijd waar steeds meer mensen gebruik maken van een smartphone of tablet is een volledige integratie van print en digitaal mogelijk.”

Affiches, folders en verpakkingen komen tot leven

Joos Connect bouwt  apps met Augmented Reality-technologie waardoor via de smartphone of tablet een beeld kan bekeken worden en er extra communicatie wordt opgestart. Zo komen boven een beeld nieuwe elementen tevoorschijn: dat kan de opstart van een video of audiofragment zijn, het weergeven van animaties of objecten die je kan bekijken in 3D.

“Met VEEEW kan je een taalkeuze maken. De app toont bovendien video’s in de eigen omgeving, en niet via Youtube, zodat je op het eind geen gelijkaardige video’s van concurrenten te zien krijgt, aldus Tom.”

Call-to-action-mogelijkheden

Interactieve knoppen zorgen voor snelle en directe call-to-action-mogelijkheden. Zo komt de gebruiker bijvoorbeeld direct op een specifieke webpagina terecht door eenvoudig op een interactieve knop te klikken, die bovenop een beeld op het scherm van het toestel getoond wordt. Een bestelling plaatsen, een product bekijken een enquête of formulier invullen… het wordt allemaal eenvoudig. Een eventuele belknop verbindt de gebruiker direct met een opgegeven telefoonnummer. Een interactieve knop kan ook een mailprogramma openen waarin een specifiek mailadres reeds vooraf werd ingevuld. In geval van social media komt de gebruiker direct op de aangegeven (bedrijfs)pagina. ‘Volgen’ op Twitter of ‘Liken’ op Facebook, het is snel gebeurd.

Op maat gemaakte AR-apps – showcases

Joos Connect bouwde tot voor kort telkens Augmented Reality-apps op maat. In samenwerking met Impuls Communicatie kwam er zo een unieke “Dagschotel”-app voor Brouwerij Martens. Ook voor onder meer Delhaize werden eindejaarfolders voorzien van kerstanimaties in de “Delhaize Live”-app met VEEEW-technologie.

Mooie applicaties… maar op maat gemaakte apps dienen telkens per klant opnieuw ontwikkeld te worden. Daarnaast dien je ook een goedkeuringsproces te doorlopen bij de App Store. Hierdoor krijg je al snel een termijn van enkele weken alvorens een app actief kan gebruikt worden. Updates of het toevoegen van nieuwe content vraagt opnieuw extra tijd. Dit maakt het snel plannen en het snel toevoegen van content onmogelijk. Toepassing op grote schaal werd hierdoor afgeremd. Door de feedback van onze eerste klanten hebben we een oplossing gezocht naar snel inzetbare AR-technologie.

VEEEW – de generieke versie

Vandaag lanceert Joos Connect  een content management systeem en een algemene VEEEW-app die content aanbiedt via streaming. Alle content van diverse campagnes en van diverse merken worden via deze generieke VEEEW-app tot bij de consument gebracht. Er wordt ook hard gewerkt om nog meer innovatieve mogelijkheden in VEEEW toe te voegen.

Augmented Reality voor iedereen bereikbaar

Vandaag maakt  VEEEW het mogelijk om beelden snel en budgetvriendelijk te voorzien van extra Augmented Reality-informatie. Het is de doelstelling om het voor elk bedrijf en zelfs voor elke particulier mogelijk te maken om Augmented Reality toe te voegen aan beelden. Dit kan reeds vanaf 199 euro. We bieden vier pakketten aan, van Basic tot Platina. De doorlooptijd is ook veel korter.  Beelden kunnen via een geautomatiseerd content management systeem onmiddellijk voorzien worden van Augmented Reality en in de VEEEW-app toegevoegd en geactiveerd worden. Het systeem genereert ook uitgebreide gebruikersstatistieken.

VEEEW is de connector tussen traditioneel drukwerk, direct mail en de nieuwe communicatiekanalen. Zo versterkt Joos Connect de efficiëntie van communicatie op papier en legt het een directe verbinding naar multimediale communicatie. VEEEW wordt ook op korte termijn via een netwerk van partners wereldwijd als AR-standaard in de markt gezet.

VEEEW is het instrument bij uitstek om de offline en online wereld met elkaar te verbinden. Bent u er klaar voor?

 

Meer weten over VEEEW?

Contacteer Tom Dieltiens: +32 (0)499 52 93 71 of tom@veeew.com

 

Bekijk hier het artikel in pdf-vorm

 

Gelijkaardige cases
LOADING