27 oktober 2016 / JOOS PRINT
Hoge Raad voor Diamant

Nieuwe beveiligde rapporten voor HRD Antwerp

Gemaakt om de wereld rond te reizen

 

Zelfs een gevestigde waarde als Hoge Raad voor Diamant in Antwerpen is voortdurend in beweging. Recent heeft het instituut zijn huisstijl vernieuwd. Ook de rapporten moesten een nieuwe look & feel krijgen. Joos Print kreeg het vertrouwen voor die opdracht.

Sedert meer dan 30 jaar geniet de HRD Antwerp het vertrouwen van de diamantsector en is uitgegroeid tot één van de meest gerespecteerde diamantlabs ter wereld. HRD Antwerp staat voor kwaliteit, echtheid en objectiviteit. Het heeft kantoren in Antwerpen, Hong Kong, Shangai, Istanbul, Mumbai en Surat.

Jennie Baeten, Marketing Manager van HRD Antwerp aan het woord:: “Elke diamant is uniek. Geen twee exemplaren zijn precies gelijk. Daarom is er een universele standaard voor het identificeren van diamanten. De kwaliteit en de waarde van een diamant wordt bepaald door de 4 C’s: Carat (karaat), Colour (kleur), Clarity (zuiverheid) en Cut (maaksel). De HRD Antwerp is een expert in het analyseren van deze kenmerken. Als u een diamant koopt die door HRD Antwerp werd gecertificeerd, kunt u in een bijhorend rapport de beoordeling van hun deskundige gemmologen lezen. Het bevestigt de waarde en de kwaliteit van de diamant Het rapport is voor ons een belangrijk document dat ook de uitstraling moet hebben dat past bij ons product.”

Uniek in de wereld

Er werd samen gezocht naar mogelijke uitvoeringen waarbij bijzondere aandacht ging  naar materiaalkeuze, beveiligingstechnieken, design en uitstraling. Carl Reynders, Key Account Manager: “Verschillende alternatieven werden besproken en uitgetest.  Dat leverde een eindproduct op in onscheurbaar kunststof. In combinatie met een hele reeks veiligheidskenmerken creëren we zo een uniek rapport dat fraude-bestendig is. Het rapport bevat onder meer speciale inkten, veiligheidsstructuren en een hologram.”

 

Klik hier om het artikel in pdf-vorm te bekijken

Gelijkaardige cases
LOADING