27 oktober 2016 / JOOS PRINT
Bank Nagelmackers

Klassiek drukwerk
met speciale afwerking

Geheimhouding tot officiële lancering

 

Na tien jaar afwezigheid maakte Bank Nagelmackers eind 2015 een comeback met een volledig nieuwe huisstijl, ontworpen door creatief bureau Famous. Joos Print werd door Bank Nagelmackers nauw betrokken bij de implementatie van de nieuwe huisstijl en is vandaag nog steeds de huisleverancier voor zakelijke en beveiligde documenten.

Bank Nagelmackers is de oudste bank in België. Deze private bank, opgericht in Luik in 1747, werd na verschillende overnames in de jaren negentig gekocht door het Nederlandse Delta Lloyd in 2001. Vier jaar later verdween de naam en werd deze vervangen door Delta Lloyd Bank België.

De Chinese Anbang Group, sinds eind 2014 de nieuwe eigenaar van Delta Lloyd Bank, wilde de oude merknaam echter weer in ere herstellen. Op die manier is het duidelijker dat deze financiële instelling opnieuw focust op private en personal banking. De Bank Nagelmackers telt vandaag 55 bankkantoren, 50 agenten en meer dan 500 medewerkers. De bank telt ongeveer 170.000 klanten.

Betrouwbaarheid

Joos Print is de bevoorrechte partner voor het drukken van administratieve formulieren en huisstijldocumenten, zoals briefhoofden met SEPA-overschrijving, gewone SEPA-overschrijvingsformulieren in ketting, rekeninguittreksels op grote rollen, incassoborderels enz…

“Bij de implementatie van de nieuwe huisstijl was het belangrijk om een 20-tal documenten op korte termijn geproduceerd en geleverd te krijgen. Uiteraard was ook geheimhouding een belangrijk issue in dit dossier. De nieuwe naam mocht niet vroegtijdig bekend raken; aldus Leen Huys, Contract Management Facility bij Bank Nagelmackers.” Ook de levering bij het toenmalige Delta Lloyd Bank gebeurde in nauw overleg en in alle discretie, want ook het eigen personeel mocht de naam pas kennen bij de officiële lancering.

“Hiervoor tekende we een NDA met Bank Nagelmackers”, zegt Roel Malfait, Sales Manager van Joos Print. “De productie liep volgens de procedures van ons internationaal erkende ISO 14298-certificaat. We volgen hiermee een pakket aan richtlijnen voor de productie van beveiligd drukwerk of gevoelige communicatie.”

State-of-the-art veiligheids- en afwerkingstechnieken

Speciale aandacht ging naar de productie van de cliënten- en kantoorcheques, die Joos Print realiseerde op veiligheidspapier voorzien van een watermerk en fluovezels.

Door onze uitgebreide expertise in afwerkingstechnieken schakelde Bank Nagelmackers ons ook in voor specialere producten zoals prospectiemappen, mappen voor uittreksels, voor hypothecair krediet, en doosmappen in heel dik karton met magneetsluiting.

Webmodule

Sinds de rebranding levert Joos Print ook de visitekaartjes. “Voor onze visitekaartjes zochten we naar een gepaste uitstraling, aldus Bart Beeusaert, Head of Strategic & Creative Marketing Van Bank Nagelmackers. Joos Print stelde voor om de naamkaartjes te voorzien van een speciale spot uv-vernis waardoor het logo visueel een extra dimensie krijgt.” Wekelijks komen er wel ergens in een filiaal medewerkers bij. Via een webmodule kan Bank Nagelmackers zelf de gegevens voor naamkaartjes of urenkaartjes ingeven – en zelf een OK voor druk geven.

Bekijk het volledige artikel hier in pdf-vorm

Gelijkaardige cases
LOADING