NSI Group start NSI Tanzania Ltd

29 juni 2018

Group Joos is de belangrijkste partner van NSI op het vlak van oplossingen voor beveiligde documenten. De NSI Group start activiteiten in Tanzania. De firma NSI Tanzania Ltd werd eind 2017 opgericht, maar de commerciële activiteiten zijn pas op 21 maart van dit jaar in Dar es Salaam officieel van start gegaan. Tijdens een officiële plechtigheid in het Serena hotel in Dar es Salaam heeft het managementcomité van de NSI Group aan de financiële actoren ter plaatse het begin aangekondigd van de activiteiten voor het personaliseren van beveiligde documenten en elektronische betalingsdiensten. De Belgische Group Joos, wereldwijde specialist in het drukken van beveiligde documenten, werd op dit evenement vertegenwoordigd door de heer Vincent Dumortier.

Die dag waren een dertigtal banken aanwezig om kennis te maken met het management van de groep, meer te vernemen over de activiteiten van NSI, er vragen over te stellen en de meerwaarde ervan voor de Tanzaniaanse markt te ontdekken.

Mevrouw Rita Ngarambe, country manager van NSI Tanzania, heeft de deelnemers verwelkomd. Haar inleiding werd gevolgd door een uiteenzetting van de CEO van de groep, de heer Richard Michel, die de toegevoegde waarde van NSI in Tanzania onderstreepte en de voordelen opsomde die de groep kan bieden aan de banken en instellingen voor microfinanciering van het land.

Daarna gaven de heren Olivier Duterme en Olivier Cesar Muvuzankwaya, respectievelijk algemeen directeur en IT-directeur van de NSI Group, een gedetailleerde presentatie. Deze uiteenzettingen werden gevolgd door een vragenronde. Tijdens de lunch konden de banken dieper ingaan op meer specifieke onderwerpen.

Bij de uitwisseling van informatie was het duidelijk dat de economische actoren veel belangstelling hadden voor de knowhow, de ervaring en de commerciële werking van NSI.

De volgende dagen werden aangewend om de lokale autoriteiten (de centrale bank) en enkele potentiële klanten te ontmoeten. Na Marokko, Rwanda, Burundi en de DRC, breidt NSI zijn activiteiten verder uit in Afrika met een vestiging in Tanzania, een markt met een aanzienlijk potentieel.

De NSI Group is een pan-Afrikaanse groep die gespecialiseerd is in de productie, de personalisering, het beheer en de distributie van beveiligde documenten en informatiedragers evenals oplossingen voor elektronisch geldverkeer. De groep werd opgericht in 2000, heeft zijn maatschappelijke zetel in België en is aanwezig in 3 Afrikaanse landen: De Democratische Republiek Congo (DRC), Burundi en Rwanda. De groep kent al meer dan 15 jaar een gestage groei en telt meer dan 30 trouwe klanten die men helpt bij hun verdere ontwikkeling op nationaal en regionaal niveau.

Group Joos is de belangrijkste partner van NSI op het vlak van oplossingen voor beveiligde documenten. De in België gevestigde Group Joos, die kan bogen op 80 jaar ervaring, is actief in de productie van beveiligde documenten in Europa en heel de wereld. Dit familiebedrijf heeft zijn sporen al verdiend op het vlak van kwaliteitscontrole, milieuvriendelijkheid en veiligheid in alle opzichten. Hiervoor heeft de groep internationaal erkende certificaten behaald (ISO 14298, ISO 27001 enz…). Group Joos vervaardigt alle waardepapieren van de klanten van de NSI Group en heeft aan de NSI Group de exclusieve vertegenwoordiging met franchise van de Group Joos verleend in alle Afrikaanse landen waar de NSI Group aanwezig is.

http://www.nsi-monetique.com/m-258-nsi-group-lance-nsi-tanzania-ltd.html

LOADING