Group Joos verwelkomt Gubro Print

27 februari 2018

‘We vergroten ons aanbod in communicatiemogelijkheden voor onze klanten, met nu ook kleine tot middelgrote oplages niet gepersonaliseerd planodrukwerk.’ • Alex Joos, CEO Group Joos

‘Ik heb 28 jaar knowhow in planodrukwerk te bieden, naast een breed platform van drukpersen en afwerkingsapparatuur.’  • Gust Broeckx, CEO Gubro Print

‘Wanneer een klant met een vraag komt, kijken wij intern wat de beste productiewijze is en bieden we een geïntegreerd oplossing op maat aan.’’ • Jackie Weyts, Sales & Marketingmanager

Vanaf februari 2018 vindt Gubro Print onderdak bij Joos Connect in de Visbeekstraat in Turnhout. De overname verzekert Group Joos van een nog gediversifieerder aanbod in de grafische markt.

Group Joos concentreerde zich tot nu toe op een consolidatie van grote oplages in de formulierenmarkt en in de uitbreiding van het aanbod van digitaal en gepersonaliseerd drukwerk. Vandaag komt daar nu ook planodrukwerk bij. Een domein waarin Gubro Print zich van meet af aan in gespecialiseerd heeft.

Gust Broeckx, CEO Gubro: “Ik ben in 1990 gestart in Ravels, met een kleine drukkerij. De zaken gingen goed, er kwam steeds meer werk en ik investeerde in nieuwe machines en afwerkingsapparatuur. Bij Gubro Print kan je terecht voor alle planodrukwerk (vellendrukwerk): zowel handelsdrukwerk als particulier. Maar meestal eindigt een communicatieverhaal daar niet en daarom breidde ik ook mijn gamma afwerkingsapparatuur uit. We zijn bewust vrij klein gebleven, omdat ik op die manier meer kwaliteit, snelheid, flexibiliteit en klantvriendelijkheid kon bieden.”

Een lange samenwerking
Een bloeiende zaak, een gedreven topman, maar geen interne opvolging voor een bedrijfsleider die aan een – weliswaar nog verre – einder de pensioenleeftijd nadert. Alex Joos, CEO van Group Joos, aarzelde niet om Gubro Print het aanbod te doen de vierde pijler van Group Joos te worden.

Alex Joos, CEO Group Joos: “Wij werken al jarenlang samen met Gust, tot beider tevredenheid. De kracht van Gubro Print zit hem in een aantal aspecten, waarvan een zeker de werkwijze is. Precies daarom gingen we in dialoog. Planodrukwerk is een aparte markt, zowel in productie als in snelheid en bediening. Maar onze klanten vragen er wel naar, de behoefte is er. Dus toen Gust sprak van continuïteit op lange termijn, wisten we meteen: we gaan samen rond de tafel zitten. Dit is een hele mooie opportuniteit, voor beide bedrijven.”

Ruimer aanbod, snellere service
Met de komst van Gubro Print biedt Group Joos zijn klanten nog meer geïntegreerde oplossingen. Multichannel communicatie in samenwerking met één leverancier is een optimalisering voor alle betrokken partijen.

Alex Joos: “Wij zijn van origine altijd een rotatiedrukkerij geweest, traditioneel eerder geassocieerd met grote oplages. Binnen Group Joos hebben we verder uitgebreid naar digitaal en gepersonaliseerd drukwerk. Dat deden we recent nog met de aankoop van de Canon Océ Image Stream inktjet. Ons aanbod is tot nu toe vooral gekend voor middelgrote tot grote oplagen, ofwel kleine tot middelgrote op voorwaarde dat het gepersonaliseerd drukwerk was. Vanaf vandaag bieden we ook niet gepersonaliseerde, kleine tot middelgrote oplagen aan.”

Jackie Weyts, Sales & Marketingmanager: “Bovendien bogen we, zowel bij Joos Hybrid als bij Joos Connect, op een goed draaiende productie van veel direct mail en transactionele communicatie. Dankzij Gubro Print produceren we nu ook planodrukwerk en enveloppen, waardoor de hele afwerking veel sneller en vlotter verloopt.”

Offsett, digitaal, planodrukwerk… Hoe zien we als klant het bos door de bomen nog?

Jackie Weyts: “Geen probleem, voor dat bos zorgen wij. Bij elke vraag kijken wij intern wat de beste productiewijze is en bieden we een geïntegreerde oplossing op maat aan. Wij hebben nu een gamma aan capaciteit en mogelijkheden in ons printplatform en die kunnen we efficiënt inzetten en combineren.”

Data Protection op één plek
Communicatie vandaag betekent ook Big Data, dat betekent dan weer Safe Data. Meer dan ooit zijn geïntegreerde oplossingspakketten interessant voor wie met persoonlijke gegevens werkt.

Alex Joos: “Data Protection is een van onze sterkste pijlers. Op 25 mei 2018 zullen bedrijven die persoonsgegevens verzamelen, volledig moeten voldoen aan de nieuwe set regels van de GDPR (General Data Protection Regulation). Het is voor bedrijven die met beveiligde data werken minder interessant om voor hun drukwerk met verschillende drukkerijen samen te werken, want telkens opnieuw moeten ze door een complexe, administratieve en juridische mallemolen. Het spreiden van gegevens over verschillende leveranciers, levert ook meer risico op datalekken op. Wij hebben in huis de knowhow om data te beveiligen, meer zelfs, we zijn erin gespecialiseerd. En ook dat kan onze klanten alleen maar ten goede komen: meer van hun drukwerk kan nu bij ons gebeuren, wat heel wat scheelt in snelheid maar ook een risicobeperking inhoudt wanneer het over Data Protection gaat.”

Kleinere ecologische voetafdruk
Snelheid, efficiëntie, een ruimer productenaanbod en betere dienstverlening, … en zelfs het milieu vaart wel bij de overname van Gubro Print. Alex Joos: “We verkleinen onze ecologische voetafdruk, wat vandaag ook niet onbelangrijk is. Net omdat we minder afhangen van derden, is er om te beginnen minder vervoer van producten nodig. Denk maar aan mailings die nog een bijlage nodig hebben, die vroeger uitbesteed werd en opgehaald moest worden.

Door alles te centraliseren, krijg je ook minder afval. Wanneer zeg maar een mailing wordt besteld met een brief, een extra brochure, nog een klein kaartje en een omslag en drie bedrijven werken daarvoor samen, dan heeft elk bedrijf sowieso wat afval. Door alles in huis te houden, loopt de communicatie per onderdeel efficiënter en zullen we de aantallen per mailing sneller kunnen inschatten en zodoende de afval drastisch beperken .”

Gubro Print als vierde pijler
Group Joos bestaat uit drie entiteiten, Joos Hybrid, Joos Print en Joos Connect, elk met hun eigen cliënteel, productie-apparaat en organisatie. Gubro Print wordt een vierde entiteit, los van de drie andere. Alex Joos: “We willen de dynamiek, de spirit, de manier van werken als hefboom gebruiken. Korte lijnen en heel persoonlijke contacten. Bij Gubro Print wordt ook gecreëerd, Gust werkt met een vast team van creatieve freelancers die voor opmaak zorgen. Voor ons een beetje experimenteel, maar we kijken nieuwsgierig naar wat dat voor de toekomst zou kunnen betekenen.”

Gust Broeckx: “Ik zal nog een aantal jaren meedraaien en aan het roer blijven. We blijven dezelfde service bieden als voorheen, en eigenlijk meer. Want ook van onze kant uit, is het aanbod nu uitgebreid. Met andere woorden: de continuïteit is verzekerd, op een kwalitatieve manier. Op korte tijd kunnen wij heel veel produceren: brochures, flyers, visitekaartjes, enveloppen, schrijfblokken, en nog veel meer. En daarin is Group Joos geïnteresseerd, niet enkel in mijn apparatuur of in mijn klantenbestand.”

Alex Joos: “Voor de verhuis effectief plaatsvond, is er een personeelsuitwisseling geweest tussen Group Joos en Gubro Print. We garanderen daarom een naadloze overgang: alles is grondig voorbereid, de knowhow van de machines gedeeld. Wij zijn er klaar voor.”

 

Group Joos en Gubro Print onder één dak: niets dan voordelen:

 • Groter productaanbod in soorten drukwerk:
  – kleine tot middelgrote oplages,
  – grote oplages
  – plandrukwerk, rotatiedrukwerk, digitaal drukwerk (toner en inkjet)
  – (hyper)gepersonaliseerd (zwart/full colour)
 • Vollediger dienstenpakket
 • Snellere en meer efficiënte service
 • Verdere consolidatie van Data Protection
 • Milieuvriendelijker

Gubro Print: niets dan tevreden klanten
Gubro Print kan al jarenlang bogen op een trouw en tevreden klantenbestand. Claudine Decorte, directeur Facilicom getuigt: “De cleaningdivisie van Facilicom, Gom, is reeds meer dan 40 jaar actief in België en werkte samen met Gubro Print vanaf het eerste uur. Dat startte met briefhoofd, facturen, bestelbonnen en enveloppen. De jongste 15 jaar evolueerde GOM naar Facilicom Services Group, met gespecialiseerde facilitaire diensten. Vandaag tellen we 5000 medewerkers in België, 30.000 in Nederland. Gust heeft de evolutie van ons bedrijf als geen ander meegemaakt: steeds nieuwe logo’s, nieuwe merknamen, visitekaartjes, nieuwe huisstijlen, opmaak, de eerste stappen in onze personeelskrant en bedrijfsbrochure, de ondersteuning van evenementen met brochures en programmaboekjes, …. Telkens opnieuw werkte Gubro Print, ook als gesprekspartner, zich in de nieuwe materie in. Een bijzonder succesvolle professionele en persoonlijke samenwerking met Gust heeft ons bedrijf op grafisch vlak (en meer) altijd ondersteund. We kijken uit naar de vernieuwde samenwerking, nu ook met Group Joos.”

 

Gerelateerd nieuws
LOADING