Group Joos zet voet aan wal op de Duitse markt

11 oktober 2018

Group Joos zet voet aan wal op de Duitse markt en stapt voor 50% in het kapitaal van Michael Schiffer Dialog GMBH en Smartcom GMBH.

Group Joos is een familiebedrijf dat zijn roots heeft in Turnhout.  Over de jaren heen exporteerde de kempische grafische groep met succes naar Frankrijk, Nederland en andere Europese landen. Ook Afrika is inmiddels een belangrijke exportmarkt. Met een 50% instap in het kapitaal van Michael Schiffer Dialog en Smartcom toont Group Joos zijn exportambities en neemt het bedrijf een belangrijke positie op de grote Duitse markt.

Met het partnership tussen Group Joos en de Schiffer Group, een grafische groep in Rheinberg nabij Dusseldorf, zet Group Joos voor het eerst voet aan wal op één van de belangrijkste markten van Europa. De Duitse organisatie telt 100 werknemers en is goed voor 17 miljoen omzet per jaar. Het partnership zal niet alleen zorgen voor een opening in de Duitse markt, maar ook voor een uitbreiding van het bestaande aanbod van Group Joos door de complementaire activiteiten van de Duitse partner.

Michael Schiffer Dialog zal de activiteiten verder zetten van de failliete Michael Schiffer en Shagen & Eschen. De instap van Group Joos maakte niet enkel een doorstart mogelijk maar geeft ook een onmiddellijke strategische versterking aan de Duitse Groep.

Voor Group Joos is dit een enorme stap voorwaarts. We worden vanaf nu een echt internationaal bedrijf met productie en verkoop in het buitenland’, zegt Alex Joos, CEO van Group Joos. Michael Schiffer was voor Group Joos geen onbekende. Beide bedrijven zijn lid van het exclusief wereldwijde netwerk Eforma (www.eforma.com).

Naast de rechtstreekse toegang tot de Duitse markt betekent dit ook een uitbreiding van het gamma van Group Joos en een extra strategische back up, niet onbelangrijk voor onze grote klanten.’ Voegt Alex Joos hier nog aan toe!

De Belgische grafische sector kende de jongste decennia een belangrijke consolidatiegolf. In de ons omringende landen komt deze nu pas in een stroomversnelling. Zowel in Nederland als in Duitsland sluiten diverse grafische bedrijven (noodgedwongen) hun deuren. Door een tekort aan stabiele partners in eigen land gaan grote buitenlandse bedrijven actief op zoek naar sterke spelers in het buitenland. Zo heeft Group Joos al diverse nieuwe buitenlandse klanten kunnen aantrekken.  Group Joos heeft zich in een moeilijke markt goed kunnen positioneren dankzij een duidelijke strategie rond 3 business units en door het continu investeren in nieuwe inkjet printtechnologie en nieuwe digitale oplossingen. Op dat vlak wordt Group Joos dan ook aanzien als toonaangevend.

LOADING