Geslaagde familiedag brengt medewerkers Group Joos samen

6 juli 2017

Zaterdag 17 juni gooide Joos Hybrid de deuren van het spiksplinternieuwe gebouw in Haasrode open voor alle werknemers van Group Joos en hun familie. De eerste familiedag werd een meer dan geslaagd evenement waarbij iedereen in een gezellige sfeer kon kennismaken met de activiteiten van Joos Hybrid.

Voor de familiedag was er een druk programma opgesteld. Tussen 14 uur en 18 uur werden er namelijk 4 rondleidingen doorheen de productie en de gebouwen georganiseerd. Een batterij foodtrucks en een bar voorzagen ondertussen iedereen van eten en drinken. Een springkasteel en een BMX-show zorgden voor de nodige afleiding.

Voor de werknemers van de andere units van Group Joos was het een gelegenheid om in de diepte kennis te maken met de installaties in de gloednieuwe vestiging in Haasrode. “Met bijna 190 aanwezigen hadden we een zeer mooie opkomst”, zegt Eddy Bekaert, Plant Manager van Joos Hybrid. “We hebben iedereen onze productie in volle werking kunnen laten zien, wat toch indrukwekkend blijft. Bij Joos Hybrid produceren we meer dan 65 miljoen postzendingen per jaar, naast ons aanbod van digitale communicatie. Het is voor ons dan ook zeer leuk om de machinerie die ons daartoe in staat stelt, eens te laten zien aan de mensen die het dichtst bij ons staan.”

In vergelijking met de oude vestiging van wat toen nog Joos Comsmail heette, biedt de site aan de Interleuvenlaan in Haasrode een belangrijk aantal voordelen. Niet alleen ligt ze ook nog steeds dicht bij Leuven, maar ze biedt ook veel meer ruimte,een makkelijke toegang voor trucks en de nodige flexibiliteit om de productie op te vangen.

De nieuwe vestiging van Joos Hybrid werd al enkele maanden geleden feestelijk ingehuldigd. “Maar we wilden ook eens iets speciaals doen voor de medewerkers en hun familie”, zegt Bekaert. “Normaal organiseren we elk jaar een BBQ voor de medewerkers, maar voor deze speciale editie wilden we ook de families en onze collega’s van de andere plants verwelkomen.”

Een van de meest positieve punten volgens Bekaert is dat het feest alle medewerkers van Group Joos samenbrengt. “De mix van rondleiding en show zorgde voor een gemoedelijke sfeer waarin iedereen makkelijk kennis kan maken met elkaar”, zegt Bekaert. “We hebben als familiaal bedrijf de traditie om evenementen te organiseren waarbij we de groepsbanden met elkaar aanhalen, bijvoorbeeld bij een jubileum of de jaarlijkse Time-Out.”

Toch was het vooral de aanwezigheid van hun eigen gezin die veel mensen zal bijblijven. “Tijdens de rondleidingen zag ik dat onze operatoren soms spontaan de rondleiding ‘overnamen’ als ze bij hun eigen post waren aangekomen”, zegt Bekaert. “Zo konden ze aan hun eigen kinderen uitleggen wat ze precies allemaal doen op hun werk. Daaruit spreekt volgens mij een grote fierheid voor de job.”

LOADING