Group Joos sluit strategisch partnership met SENAPI, officiële drukkerij van RDC

10 maart 2020

Turnhout/Kinshasa

Group Joos tekent een tienjarig samenwerkingsakkoord met SENAPI, de officiële drukkerij van de République Démocratique du Congo.

Senapi is de officiële drukkerij van de République Démocratique du Congo. Het betreft een openbare dienst onder de bevoegdheid van ‘Le Ministère du Budget’.  Het Senapi-team van een 800-tal mensen zorgt voor de coördinatie, productie en levering van onder meer al het (beveiligd) drukwerk voor de administraties, openbare diensten en instellingen.

Vandaag heeft Senapi  in functie van haar opdracht te beperkte mogelijkheden. Het machinepark en de kennis en knowhow dienen een injectie te krijgen.  Het ministerie van budget van RDC kiest Group Joos als strategische partner om hen te begeleiden Senapi  verder professioneel uit te bouwen.  De opdracht loopt over een termijn van 10 jaar en omvat het in kaart brengen en centraliseren van de grafische behoeften van de diverse overheidsinstellingen, deze te standaardiseren, te produceren en uit te leveren.

De doelstelling is om in de volgende 3 tot 5 jaar een moderne drukkerij uit te bouwen in Kinshasa. Hiervoor zal Group Joos instaan voor de opleiding en vorming van het personeel en ook  bijstand  verlenen in het opmaken en uitvoeren van het investeringsplan. Group Joos brengt zijn grafische kennis en knowhow in om de dienstverlening te optimaliseren.

Group Joos is reeds meer dan 15 jaar actief op het Afrikaanse continent, voornamelijk  in de République Démocratique du Congo, Rwanda en Burundi. Zo levert Group Joos voor verschillende provincies veiligheidsdrukwerk dat er voor zorgt dat belastingen correct geïnd worden en de burgers een volwaardig bewijs ontvangen dat de belastingen ook betaald werden.

“Dit samenwerkingsakkoord is een voorbeeld van duurzaam ondernemen. Het voorziet in de verdere ontwikkeling van de République Démocratique du Congo. Door het delen van kennis en het gezamenlijk aanbrengen  van middelen kunnen mensen aan het werk gezet worden. We gaan de Congolezen, die absoluut vakmensen zijn,  introduceren in de modernste technieken van het grafische vak. Daarnaast gaan we drukwerk dat dient voor de inning van diverse taksen en belastingen standaardiseren en beveiligen. Op deze manier zorgen we voor een correcte inning van deze belastingen en geven we legitimiteit aan de inner van die belastingen.” zegt Alex Joos, CEO van Group Joos.

De foto toont van links naar rechts: Dhr. Alex Joos (CEO Group Joos), Dhr. Hugo Lolaka Lomboto (Directeur Generaal Senapi), Dhr. Yusuf bin Sambi (Adjunct Directeur Generaal Senapi)

Over Group Joos

Group Joos heeft 85 jaar ervaring in de grafische sector. Het Belgische bedrijf heeft productievestigingen in Turnhout en Leuven. Met 250 medewerkers behaalt Group Joos ruim 40 miljoen euro omzet. Sinds 2018 heeft Group Joos daarnaast een participatie van 50% in Michael Schiffer Dialog GMBH en Smartcom GMBH in Duitsland. Daar bedraagt de omzet ruim 14 miljoen euro en stelt het bedrijf een 100-tal mensen te werken. Group Joos heeft tevens een verkoopfiliaal in Nederland en exporteert  vanuit België rechtsreeks naar diverse andere Europese landen en Afrika. Group Joos is absoluut gespecialiseerd in de productie van beveiligde communicatie en het verwerken van zeer vertrouwelijke informatie. Het bedrijf beschikt zo over de certificaten ISO 14298  (voor het produceren van veiligheidsdrukwerk) en ISO27001 (voor het verwerken van vertrouwelijke data).

Group Joos heeft 3 business units. Naast de gespecialiseerde drukkerij voor het produceren van documenten en veiligheidsdrukwerk levert Group Joos producten en diensten in het kader van transactionele communicatie en direct marketing services. Group Joos werkt al enkele jaren aan de digitale transformatie en is zo ook actief op het vlak van omnichannel communicatie, data-analyses, marketing automation en augmented reality.

Gerelateerd nieuws
LOADING